Admin Admin
Broj poruka : 58 Datum upisa : 30.05.2009 Godina : 31 Lokacija : Makedonija
| Naslov: PostSubject: Kako napraviti muziku na vasoj mapi Čet Jun 04, 2009 11:12 am | |
| Kako staviti muziku na vasoj mapi!!!??
Za ovaj tutorial trebace vam jedan program koji cete naci na linku ispod ovog teksta!! LINK>> http://www.erightsoft.com/home.html
1) Downloadujte i instalirajte ovaj program. Zatim otvorite program i idite na>> "select the output container" i izaberite "wav (audio only).
2) Zatim idite na audio (in blue) i izaberite "Sampling Freq" 24000. Zatim idite na "Channels" i izaberite 1.
Idite na"Bitrate kbps i izaberite 384
3) Idite na output (in pink) kliknite desnim klikom i izaberite "Output File Saving Management". Izaberite directory tj.mesto pamcenja! Kada je sve zavrseno konvertovanje zvuka ce ici u tom direktorijumu u kome smo malopre pomenuli MESTO PAMCENJA!
Kliknite ponovo desnim klikom i izaberite "Add Multimedia File(s)" ZAtim start adding a music. Kada je to gotovo pretisnite "Encode (Active Files)"Da startujete konvertovanje!.
Kada je sve to gotovo idite na MESTO PAMCENJA i promenite ime (primer: Stani ovde.wav )Ako na primer ne promenim ime i kada udjem i igram na toj mapi naravno muzike nece uopste biti,ali ako promenim ime muzika ce se naravno cuti! biggrin
Obavestenje : Ja sam konvertovao wma.fajl na wav. fajl ali je postalo 03 blame.wma.wav primer! Promenite ime i neka bude primer>> musicname.wav!
Sada napravite svoj folder i>> copy\paste u tom folderu. Zatim kopirajte taj folder koji ste kreirali i prilepite ga u>> cstrike\sound directory.
E sada u ovom delu cemo koristiti>> Vavle Hammer Editor.
4)Otvoritr Vavle Hammer i otvorite vasu mapu
Idite na "Entity Tool" i u "Objects" izaberite "ambient_generic" zatim stavite u vasoj mapI!
Zatim alt+enter da otvorite "Object Properties" prozor. Zatim idite "path/filename.wav of WAV". I napisite kao sto je i na slici (slika 5!)
Zasto sam ja to napisao? Zasto nisam napisao sound/korn/blame.wav?
Zato sto ne treba pisati naziv pesme to ce biti na pocetku!.Sada idite u cstrike folder idite na sound i kreirajte folder pod imenom korn(ime grupe na primer ili naziv pesme!) i onda copy\paste pesmu!
AKO STAVITE NA PRIMER KORN/BLAME IGRICA CE MISLITI DA JE BLAME FOLDER I ZVUK SE NECE PROIZVODITI NA MAPI!!! !
5) IZABERITE "Volume" I IZABERITE JACINU ZVUKA.. KOLIKO VI ZELITE ( KRECE SE OD 0 DO 10 ). ZATIM IDITE NA "Start Volume" I IZABERITE JACINU ZVUKA KOJU VI ZELTE( NEMOJTE IZABRATI 0 JER SE ZVUK NECE CUTI XD! smile
6) E SADA IMATE OPCIJU DA IZABERETE DA LI CETE DA SE ZVUK CUJE NA SVAKOJ MAPI ILI PAK SAMO NA 1!?
IDITE NA "Flag" U "Object Properties" KLIKNITE NA "Play Everywhere"AKO ZELTE DA SLUSATE TU MUZIKU NA SVAKOJ MAPI ILI KLIKNI "small, Medium or Large Radius" AKO ZELITE DA SLUSATE TU PESMU NA SAMO 1 MAPI!?/
7) KREIRAJTE 1 terrorist spawn 1 counter terrorist BLIZU ambience_generic, ZAPAMTITE I TESTIRAJTE. TREBALI BISTE CUTI PESMU biggrin . | |
|